Jó autót vagy szép autót?

Mindkettőt, de jó sorrendben!

Aki már vett autót vagy egyáltalán nézett autót valószínűleg a következő szempontok szerint tette:

  1. Mennyi pénzem van?
  2. Mi tetszik?
  3. Milyen felszereltsége legyen?
  4. Milyen évjárat
  5. Mennyi kilométer van benne?

A sorrend nem biztos, hogy mindenkinél ez, de a pénz biztosan egy meghatározó tényező annál aki használt autóban gondolkozik. (az utolsó 3 pontot meg ne firtassuk)

Most kifejezetten a második pontra szeretnék koncentrálni. Mert megvehetjük a legjobb műszaki állapotú autót a piacon, de ha nem tetszik amikor beleülünk, akkor nem fogjuk olyan szeretettel használni. Ez nem csak autóra igaz, hanem nagyjából mindenre. Meg kell nézni, hogy mi tetszik, mi az amire szeretettel nézünk és azok közül kell a lehető legjobbat megvenni.

Tudom, hogy majd kapok egy halom kommentet, hogy ez egy f***ság és olyat kell venni ami hibátlan, mindegy milyen logo van a kormányon, de szerintem ez a megközelítés csak az emberek egy igen kis százalékánál működik. A többség beleszeret egy színbe vagy egy formába és abból szeretne minél jobbat. És ez így van jól.

Aztán van olyan is, hogy valakinek az első autója egy nagyon szerethető kocsi volt és onnantól kezdve csak abban a márkában gondolkozik. Ilyen volt Apukám is, akinek Skodán kívül nem volt másmilyen autója. Én is majdnem Citroent vettem második autónak is. Egészen egyszerűen azért, mert szerettem az elsőt, pedig ha elolvasod ezt a posztot, látod majd, hogy nem volt éppen problémamentes a kapcsolatunk.

Összefoglalva. Ha tetszik, elnézed majd neki, hogy nem tökéletes és megcsinálod hogy jó legyen és ha elég türelmes vagy és folyamatosan keresel, akkor fogsz találni olyat, ami műszakilag is megfelelő.

Kövess minket a YouTube-on és a Facebookon is.