Nepperszótár

Avagy mi az amit a nepper mond és ami mögötte van

Használt autót mindig is hirdetésekben kerestünk és valószínűleg így marad ez még sokáig. Az eladók ezekben a tipkusan rövid leírásokban próbálják felkelteni az érdeklődést olyan kifejezésekkel, amelyek pozitív benyomást, bizalmat keltenek a vásárlókban. Az autókereskedők minden nap ilyen hirdetéseket néznek, írnak és személyesen is próbálják meggyőzni a vevőket az autójuk jó állapotáról, így ők ennek a műfajnak a nagymesterei. Lássuk miket olvashatunk, hallhatunk tőlük és mit is jelentenek ezek.

Természetesen az alábbi sorok vicces általánosítások, nem igazak minden eladóra, kereskedőre.

Hölgy tulajdonostól: Isten bizony minden héten ki lett takarítva belül és csinos kis plüss is volt benne korábban. A többiről fogalmunk sincs.

blond-car-colors-720815.jpg

Sérülésmentes: Nem jössz rá egyből, hogy 3 elem fényezve volt egy kisebb koccanás miatt, de legalább nem 2 darabból van és nem ment át rajta egy kamion

Garázsban tartott: Legalábbis esténként. Nyáron napközben a tűző napon állt, télen pedig a sózott úton jártunk vele. Felül nem is rozsdás!

Nem dohányzó: Nincsen kiégetve a kárpit és már egy ózonos tisztítást is kapott. Hogy nincsen benne a gyári hamutartó és a szivargyújtó is hiányzik? Biztosan azért, mert nem is kellett az előző tulajdonosnak. Ez NEMDOHÁNYZÓ, tetszik tudni?

Full extrás: Sokkal több mindent tud, mint amit valaha használni fogsz, és ezt az ára is tükrözi.

Karc mentes állapotban: Már szépen felpolíroztuk, a karcokat valóban eltüntettük, azt a pár kőfelverődést meg lehet észre sem veszed

Valós szervizkönyv: Van hozzá szervizkönyv és a bejegyzett kilométerek egybe esnek az óraállással.

Nagyon megkímélt: Nem mentek vele nyélgázon állandóan és néha cseréltek benne olajat is, olykor le is mosták. Ami hibája volt azt nagyrészt eltüntettük, de nem mindet, hogy nehogy túl jó legyen.

Költségmentes állapotban: Holnap még tényleg nem kell költeni rá semmit. De aztán majd igen. Mint minden autóra.

blur-car-key-close-up-6097.jpg

Karambol mentes: Nem volt középen egy hármas karambolban, de azért vannak rajta karcok, horpadások, néhány fényezett elem.

Felvásárlás korrekt áron: A vevőnek korrekt, hiszen olcsón vesz és drágán ad el. Te biztosan nem fogod korrektnek érezni.

Rendszeresen karbantartott: Ha megállt, kijavították amit kell és már mehetett is tovább. És mindezt rendszeresen! :)

Kevesett futott: Idős orvos, pap hétvégi autója volt vagy anyuka hordta vele a gyereket az oviba. Vagy csak jól sikerült az óratekerés.

Jéghideg klíma: Működik a klímája és hideget is fúj, így nem kell sem kompresszort sem hűtőt cserélni azonnal. Télen könnyű ellenőrizni!

Klímát tölteni kell: Nem működik a klímája és nem foglalkoztunk vele mert már a töltés is marha drága. Ezt majd te megoldod kedves vásárló. Ja és nem lesz elég a töltés, de ezt majd megtapasztalod. Mi mondtuk, hogy tölteni kell!

Kiváló motorikus állapotban: Nem füstöl és egyenletesen jár. Indul hidegen és melegen is.

Korának megfelelő állapotban: 5 évesen - néhány karc, egy elem fényezve, 10 évesen - látszik rajta a sok parkolói ajtónyitás és már volt egy koccanása is, 20 évesen - matt a lámpa és a fényezés is, eszi a rozsda is, össze volt törve rendesen, de megcsinálták még.

Foglalkozós: Több funkciója nem működik mint amennyi igen vagy olyan hibája van, amire a gatyád is rá fog menni. Csak mazohistáknak vagy autószerelőknek (mert értenek hozzá) ajánlott.

Hibakódmentes: Kitöröltük az összeset!

Semmit sem kellett rajta cserélni: Legalábbis én nem cseréltem rajta semmit, így most majd minden rád vár. Igazi öröm egy ilyen autó, folyamatosan lehet javítani!

Csak kopó alkatrészeket kellett cserélni: A fék és az olaj cserélve lett, de semmi más!

Találkoztál hasonlóan gyakori és vicces kifejezésekkel? Írd meg kommentben.

Kövess minket a Facebook-on és a Youtube-on is.