Hogyan készülj fel, hogy megtaláld azt a használt autót amire szükséged van

Autót nézek

Nepperszótár

Avagy mi az amit a nepper mond és ami mögötte van

Használt autót mindig is hirdetésekben kerestünk és valószínűleg így marad ez még sokáig. Az eladók ezekben a tipkusan rövid leírásokban próbálják felkelteni az érdeklődést olyan kifejezésekkel, amelyek pozitív benyomást, bizalmat keltenek a vásárlókban. Az autókereskedők minden nap ilyen hirdetéseket néznek, írnak és személyesen is próbálják meggyőzni a vevőket az autójuk jó állapotáról, így ők ennek a műfajnak a nagymesterei. Lássuk miket olvashatunk, hallhatunk tőlük és mit is jelentenek ezek.

Természetesen az alábbi sorok vicces általánosítások, nem igazak minden eladóra, kereskedőre.

Tovább olvasom

A klímát "csak" fel kell tölteni!

Kb. tavaly ilyenkor vettem egy újabb autót és a kereskedéseket járva egy dolog vált számomra biztossá. Az autók klímáját mindig "csak" fel kell tölteni, de amúgy semmi baja. Legalábbis ezt állították azok a kereskedők, akik szerették volna eladni az autóikat működésképtelen klímával. 

Tovább olvasom

Miért nem megy egyenesen az autó?

Beülsz az autóba, indítasz, megteszed az első métereket és érzed, hogy valami nincsen rendben. Nem megy egyenesen. Tartanod kell a kormányt, különben előbb vagy utóbb bemegy az árokba. Nem remeg a kezedben a kormány, nincsen fura hang, semmi rendellenes kopogás... Fülelsz, gurulsz kinyomott kuplunggal, aztán gázt adsz. Ugyanaz a hiba. Fékezel egy nagyot és nem esel le az útról, de határozottan jobbra tart. De vajon mitől? Lelki szemeid előtt megjelenik egy fél havi fizetésed elégetése. Pedig csak nem megy egyenesen, de ez akkor sem maradhat így.

automobile-automotive-car-244553.jpg

Tovább olvasom

Top 3 autós reklám

Az autógyártók nem csak a járművek megalkotásában alkotnak maradandót, hanem a kreatív értékesítésükben is legalább annyira jeleskednek, néha talán még sajnos jobbak is ezen a területen.

A 90-es évek végén hatalmasat robbantott a Peugeot a 206-os modellel, ami nem csak Európában, hanem az egész világon sláger termék lett és több mint 10 millió példányt adtak el belőle.

Tovább olvasom

"Milyen motorolajat töltsek az autómba?"

Szenvedélyesen rajongok az autókért, a gépekért, a benzin szagért. Így van ez már gyerekkorom óta, amikor is közöltem a családdal, hogy én márpedig autószerelő leszek. A dolgok másként alakultak és nem autószerelésből élek, de az autók szeretete megmaradt a mai napig. Blogot írok autós témákról, tagja vagyok több internetes közösségnek és néha napján segítek ismerősöknek vagy ismerősök ismerőseinek autókat venni vagy éppen eladni.

Tovább olvasom

Megbízható használt autó 500.000 Forintból (7. rész) - A költségek

Egy autóra szinte végtelen pénzt el lehet költeni, még akkor is ha új. Egy új felni vagy fejegység  a néhány tízezres kategóriától a milliós tételekig mehet. Egy használt autónál viszont már nem csak a komfortra vagy az esztétikára kell költeni, de a biztonságra és az általános állapot megóvásra is, ami drága tud lenni.

De vajon mennyire? Azt tűztem ki célul, hogy 500 ezer Forintból megveszek és felújítok egy autót. A munkának még csak kb. a felénél tartok és van hátra pár húzós tétel. Lássuk mit értem el eddig és ez mennyibe került.

Tovább olvasom

Megbízható használt autó 500.000 Forintból (6. rész) - Legyen biztonságos!

Megtettem az első lépéseket a Citroen C3 felújításában és egyre-másra vásároltam az újabb alkatrészeket. Itt egy lengéscsillapító, ott egy első fék és a dobozok csak gyűltek a csomagtartóban. Be is kell építeni őket, de idő az kevés van. Több lett a munka az irodában, közben itt volt a húsvét és bizony a család is szeretett volna látni minket, nem volt hát idő az autóval foglalkozni. Azért egy pár apróbb javítást sikerült mégis megcsinálni.

Első a biztonság!

A megbízható használt autó 500.000 Forintból sorozat cikkei:

2019.02.21. - Autót veszünk olcsón és felújítjuk
2019.03.05. - Roncsok véges sora
2019.03.19. - Megvettük!
2019.03.30. - Cuki pici bogyó, hibákkal
2019.04.05. - Nyílik, csukódik és zenél
2019.04.30. - Legyen biztonságos
2019.05.02. - A költségek

Tovább olvasom

10 autós applikáció, amit ki kell próbálnod!

Pár nappal ezelőtt az alkalmazások ikonjait rendezgettem a telefonomon és ekkor jöttem rá, hogy az autós szekcióba bekerült jó sok app, de koránt sem használom mindet. Jöjjön most a top 10, vagyis azok az alkalmazások, amelyeket több-kevesebb rendszerességgel használok vagy azt gondolom, hogy hasznos ha rajta van a telefonon. Nem mindegyik kifejezetten autós app, de mindnek van autós vonatkozása.

Tovább olvasom

Megbízható használt autó 500.000 Forintból (5. rész) - Nyílik, csukódik és zenél

Amikor egyáltalán elkezdtem gondolkozni a használt autó felújítós projekten, egy dolog biztos volt. Ha belevágok, akkor már nincsen visszaút. Végig kell csinálni tisztességgel. Más lehetőség nincs. Persze ha nagyon mellényúltam akkor még meg lehet tőle szabadulni, de akkor meg mi értelme az egésznek. Tudom, hogy sok hibával nézek szembe, de hát pont ezt akarom. Vagy nem?

Tovább olvasom

Szerelj otthon - Tompított izzó cseréje

Izzót cserélni pár mozdulat, gondoltam én amikor kb 7 éve először égett ki saját autón saját izzó és éppen mennem kellett volna az ország másik felébe. Kicserélem! Végül is mi baj lehet? Mindenki ezzel a kérdéssel rohan az elkerülhetetlen szívás hegyek felé, de mégis feltesszük magunknak a kérdést újra és újra. "Ugyan mi baj lehet?"

Tovább olvasom