Hogyan készülj fel, hogy megtaláld azt a használt autót amire szükséged van

Autót nézek

10 autós applikáció, amit ki kell próbálnod!

Pár nappal ezelőtt az alkalmazások ikonjait rendezgettem a telefonomon és ekkor jöttem rá, hogy az autós szekcióba bekerült jó sok app, de koránt sem használom mindet. Jöjjön most a top 10, vagyis azok az alkalmazások, amelyeket több-kevesebb rendszerességgel használok vagy azt gondolom, hogy hasznos ha rajta van a telefonon. Nem mindegyik kifejezetten autós app, de mindnek van autós vonatkozása.

Tovább olvasom

Megbízható használt autó 500.000 Forintból (5. rész) - Nyílik, csukódik és zenél

Amikor egyáltalán elkezdtem gondolkozni a használt autó felújítós projekten, egy dolog biztos volt. Ha belevágok, akkor már nincsen visszaút. Végig kell csinálni tisztességgel. Más lehetőség nincs. Persze ha nagyon mellényúltam akkor még meg lehet tőle szabadulni, de akkor meg mi értelme az egésznek. Tudom, hogy sok hibával nézek szembe, de hát pont ezt akarom. Vagy nem?

Tovább olvasom

Szerelj otthon - Tompított izzó cseréje

Izzót cserélni pár mozdulat, gondoltam én amikor kb 7 éve először égett ki saját autón saját izzó és éppen mennem kellett volna az ország másik felébe. Kicserélem! Végül is mi baj lehet? Mindenki ezzel a kérdéssel rohan az elkerülhetetlen szívás hegyek felé, de mégis feltesszük magunknak a kérdést újra és újra. "Ugyan mi baj lehet?"

Tovább olvasom

Megbízható használt autó 500.000 Forintból (4. rész) - Cuki pici bogyó, hibákkal

Lehet szidni a francia autókat, de akinek volt, az általában egyetért abban, hogy van egyfajta bájuk. Vagy valami megmagyarázhatatlan apróság, amitől mégis szeretjük őket. Gondoljunk csak a Peugeot 206-ra a cica szemével vagy a Citroen C4 Grand Picasso-ra a hatalmas buszos belterével. Egyszerűen vitathatatlan, hogy maguk kategóriájában kívánatosak voltak.

A megbízható használt autó 500.000 Forintból sorozat cikkei:

2019.02.21. - Autót veszünk olcsón és felújítjuk
2019.03.05. - Roncsok véges sora
2019.03.19. - Megvettük!
2019.03.30. - Cuki pici bogyó, hibákkal
2019.04.05. - Nyílik, csukódik és zenél

Én is egy francia autót, egy 2003-as Citroen C3-t kezdtem el felújítani abban a reményben, hogy sikerül fél millió forintból megvenni és kijavítani minden hibáját. Ez egyfajta kísérlet, mivel tele van az internet azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehet kevés pénzből egy jó autót venni.

Tovább olvasom

Megbízható használt autó 500.000 Forintból (3. rész) - Megtaláltuk AZ AUTÓT!

Hosszú hetekig bújtuk minden nap a használt autós portálokat a tuti fogásra várva. De nem jött. Ha a képek szépek voltak, az autó az ország másik végében volt. Ha közel volt, akkor át lehetett látni a karosszérián ott, ahol lemeznek kellett volna lennie. Valaha biztos volt is. Már-már azt hittem, hogy kudarcra van ítélve a projekt és ez nem is fog menni.

Tovább olvasom

10 dolog, amire figyelj az autódnál!

Amiket gyakran meg kellene nézned, de sosem teszed

Minden nap autóval indulsz reggel, de a karbantartást a párod intézi? Vagy céges kocsid van és csak elviszik, amikor sor kerül a következő esedékes karbantartásra? Ha így van, akkor is figyelned kell pár dologra, hogy ne maradj az út szélén és még sokáig róhasd a kilométereket szeretett autóddal. Az itt felsorolt 10 pont mindegyikét le tudod ellenőrizni magad is otthon, vagy egy benzinkútnál.

Tovább olvasom

Megbízható autó 500.000 Forintból (2. rész) - Roncsok véges sora...

Veszünk egy olcsó és hibáktól hemzsegő használt autót, hogy aztán szépen felújítsuk belül maradva az 500.000 Forintos álomhatáron. Nem csak kipofozzuk az autót, hanem levizsgáztatjuk és ellátjuk olyan extrákkal, amik megkönnyítik a mindennapi használatot. Elkezdtünk autókat nézni és elmerültünk a budapesti olcsó használt autók tengerében.

pexels-photo-1000509.jpeg

Tovább olvasom

Összetörtem az autót! Mit fizet a biztosító?

Merüljünk el most pár percre a biztosítók, avulás, szervizek és utángyártott alkatrészek világában! Olyan világ ez amelyben előbb vagy utóbb minden autót vezető betekintést nyer. Nekem sajnos most adatott meg ez a lehetőség, mivel sikerült összetörnöm az autómat.

1280px-japanese_car_accident.jpg

Kedd este volt, egy hosszú és fárasztó nap után tartottam haza felé a menyasszonyommal és éppen az esküvőt tervezgettük, amikor hirtelen előbukkant villogóval egy rendőr az úton keresztbe. Az előttem haladó még meg tudott állni, én viszont már nem. A fékre lépve elkezdett lassulni az autó és már-már meg is állt, amikor megremegett a fékpedál a lábam alatt és már csúsztunk is az elkerülhetetlen Volkswagen Caddy hátsó lökhárítója felé az ABS darálásának kíséretében.

Tovább olvasom

Megbízható használt autó 500.000 Forintból (1. rész) - Autót veszünk olcsón és felújítjuk

Az autós portálok és blogok közül már mindenki megírta, hogy milyen autót lehet venni 3-4-500.000 Forintért, megtettük mi is. Nagyon népszerű a téma, mivel autózni még mindig elég drága és ha beüt a baj, akár százezres számlákat is fizethetünk a szerelőnek. Azt is megírtuk, hogy mennyibe kerülnek ezekhez a relatíve olcsó autókhoz a kopó alkatrészek. Most egy új projektbe kezdünk, aminek eredménye minimum kétesélyes és senkinek nem javasoljuk, hogy utánunk csinálja.

pexels-photo-1428547.jpeg

Veszünk egy olcsó és hibáktól hemzsegő használt autót, hogy aztán szépen felújítsuk belül maradva az 500.000 Forintos álomhatáron. Hogy megtartjuk utána vagy sem, azt még nem tudjuk. Jelenleg az a terv, hogy eladjuk, de még akármi lehet.

Tovább olvasom

Mit mutat meg egy autó számítógépe?

ELM OBD2 Bluetooth adapter + Torque + Car Scanner

Az autódiagnosztika egy külön terület, amelyhez speciális szaktudás rengeteg tapasztalat és megfelelő műszerezettség szükséges. Mégis találunk sok olyan főként ázsiai webáruházat, ahol Bluetooth OBD2 adaptereket árulnak pár ezer forintért azzal az ígérettel, hogy komplett autó diagnosztikát tudunk vele végezni. Mint oly sok távol-keleti termék, ezek sem működnek mind, de most beszereztünk egyet, hogy lássuk mit is tudnak.

auto-automobile-black-945443.jpg

Tovább olvasom