Autós ajándékok karácsonyra

Ezekkel lepheted meg a párod vagy barátaid karácsony alkalmából

Közeledik a karácsony, már csak néhány hét van hátra és egyre nő a nyomás, hogy vegyél valami értelmes ajándékot aminek örül is a másik? Ha szereti az autókat, nem lesz nehéz dolgod. 10 ajándékötlet amivel nem foghatsz mellé.

selective-focus-photography-of-yellow-vehicle-scale-model-714915.jpg

1. Könyvek az autózásról

Ha nem bújod minden nap az autós portálokat és Facebook csoportokat, talán akkor is hallottál már Csikós Zsoltról, a Totalcar újságírójáról, aki nem mellékesen Év Autója zsűritag is. Nem csak munkájának egy témája, de szenvedélye is az autózás. Ennek állít emléket Életemet egy rozsdás roncsért és Feljegyzések a Titanicról című könyveivel. Ha olyannak keresel ajándékot aki rendszeresen olvassa a Totalcart, akkor ezzel nem nyúlhatsz mellé, biztos lesz az öröm a fa alatt.

2. Autós fedélzeti kamera

Egy esetleges baleset során jó ha van felvételünk az eseményekről, mert sokszor a vétkes fél nem ismeri el a felelősségét és borzasztó kellemetlen az igazunkat bizonygatni. Legyen bármilyen forgalmi szituáció, a kamera minden momentumot rögzít és balesetet érzékelve meg is őrzi azt hosszabb ideig. Nem csak forgalmi szituációkban, de vezetéstechnikai tréningen vagy pályanapon is jó lehet megörökíteni az eseményeket. Van fixen beszerelhető és mobil eszköz is a boltok kínálatában. Mindenkinek hasznos lehet aki sokat autózik, nem csak a komoly autóbuzik játéka.

yi-dashcam-grey-005.jpg

3. Autós póló

A párod rajong az autójáért? Lepd meg egy a kocsiról mintázott pólóval. Sokkal könnyebb beszerezni mint hinnéd. Lépj be az adott modell magyar Facebook csoportjába és ott tedd fel a kérdést, hogy kitől lehet típus specifikus pólót vagy egyéb csecsebecsét beszerezni. Az interneten számos pólókészítőt találni, akik egyedig igények alapján is gyártanak pólót, csak meg kell adni, hogy milyen logó vagy felirat legyen rajta.

4. Távirányítós autó

A felnőttek is megőrülnek egy jó távirányítós autóért, pláne ha az a kedvenc márkájukhoz vagy modelljükhöz kapcsolódik. Elektromos vagy benzines, pálya vagy rally változat? Szinte minden kapható akár alkatrészenként is, így felépíthető egy igazán jó autó.

5. Egyedi rendszámtábla tartó

Ha szeretnéd egyedivé tenni a kocsidat, akkor a legjobb egy jó rendszámtábla tartó keret. Reklámozhatod rajta a vállalkozásodat, ráteheted az autód logóját, márkáját, típusát, de akár egy egyedi üzenetet is hagyhatsz a mögötted haladónak. Gyerek utazik az autóban? A rendszámra is kiírhatod, mint egy baby on board matrica. Létezik csak fehér vagy színes, 2D vagy 3D nyomás is, a lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.

6. Autós szimulátorozás

A párod imádja az autóversenyeket és minden hétvégén a Forma1, WRC és egyéb futamok mennek a TV-ben? Csinálj belőle versenyzőt néhány órára. Nem kell megvenned egy komoly játékot kormánnyal és üléssel, elég befizetned egy olyan helyre, ahol mindez már adott. Ha minden héten egyszer játszik, akkor is sok év mire komolyabb összeget elkölt erre és nem foglal otthon helyet! Kötelező mindenkinek aki játszani is szeret.

7. Utazás egy autókiállításra

Egyszer az életben érdemes elmenni egy nagy autókiállításra, mint a genfi vagy a frankfurti autószalon. Fapados járattal nem drága az utazás sem és a szállások is megfizethetőek egy éjszakára. A belépő kb 4500 Forint, amiért bejárhatjuk az egész kiállítást. A legtöbb európai gyártó ezeken a kiállításokon mutatja be az újdonságait, de szinte minden modellbe be lehet ülni, ki lehet próbálni. Autó őrülteknek legalább egyszer kötelező.

press-day-ferrari-2019-gims-geneva-dsc_2471.jpg

8. Autóápolási kellékek

Ha a hétvégi program szerves részét képezi az autómosás, akkor a tisztító- és ápolószerekkel sem lehet nagyon mellélőni. Egy műszerfal ápoló egy mikroszálas törlőkendővel meglágyítja az autós szívét, de egy gumiápolót és üvegtisztítót is tartalmazó csomag már az örömkönnyeket is kicsalja. Csak ne felejtsd el, hogy az ajándék kibontása után sokáig fogja az autót simogatni!

9. Navigációs készülék

Bár már minden okostelefon képes navigálni is, sokaknak még mindig a külön navigációs eszköz jelenti a biztonságot, amiben ott a teljes térkép és internet nélkül is működik. Már pár tízezer forintért kapható igen jó megbízható készülék, amiben a térkép is folyamatosan frissíthető.

navon_gps_n670_front.png

10. Ülésfűtés

A hideg időben jól esik, ha indulás után rögtön melegít az autó. Az ülésfűtésnek hála a kabátot levéve sem kell fagyoskodni. Az ülőlapra kell helyezni a fűtőszálas párnát, bedugni a szivargyújtóba és már melegít is. Vannak fixen beszerelhető megoldások is, ehhez viszont kell egy autóvillamossági szerelő is, aki megfelelő módon beköti az ülésfűtést az autó elektromos rendszerébe.

+1 Autós újság előfizetés

 Ha szeretnéd, hogy az ajándék ne csak egy egyszeri meglepetés legyen, lepd meg szerettedet egy újság előfizetéssel. Nincs is jobb érzés annál, mint amikor reggel munkába indulva megtaláljuk a legújabb lapszámot a postaládában. Az első néhány oldalt már a munkába menet át lehet nyálazni. Legyen az az Autó Motor, az Autónavigátor vagy a BBC Top Gear magazin, az öröm garantált.