Újabb állam korlátozza a nem elektromos autók értékesítését

Bár az elektromos autók még mindig csak kevesebb, mint 10%-át teszik ki a teljes gépjármű értékesítésnek, viszont a számuk rendületlenül emelkedik és meghaladtak olyan megoldásokat, mint például a manuális váltó. Most úgy tűnik, hogy az elektromos autók gyártói egy újabb amerikai államtól kapnak lökést a további befektetésekhez.

pexels-rathaphon-nanthapreecha-3846205.jpgForrás: Pexels.com

Massachusets állam is csatlakozott Kaliforniához és a környezetvédelem, továbbá a helyi zéró emisszió jegyében 2035-től kezdődően nem engedélyezi benzines és gázolajos autók értékesítését. Hogy mennyire komolyan gondolják a környezet megóvását, azt a kormányzó, Charlie Baker által bemutatott 2050-es szén semlegességi terv reprezentálja. Ennek egyik eleme a személyautók károsanyag kibocsátásának mérséklése. A jelenlegi kimutatások alapján, az állam teljes emissziójának 27 százaléka származik a személyautó forgalomból, ami tekintélyes hányadnak nevezhető. A tervvel azt szeretnék elérni, hogy 2050-re nullára redukálja az autók fosszilis származékú károsanyag kibocsátását Massachusets területén.

Annak érdekében, hogy az elektromos autók a mindennapokban is használható alternatívát jelentsenek, az állam fejleszti a töltő hálózatot figyelembe véve, hogy sokaknak nincsen garázs ahol az autókat tölteni tudnák. A két állam kezdeményezése követendő példa lehet a többi amerikai állam számára is és lassan felfüggeszthetik a benzinnel vagy gázolajjal hajtott autók eladását. Sok európai ország is bejelentett már hasonló intézkedéseket, így harcolva a klímaváltozás ellen.

A jelenlegi bejelentés csak az új autók értékesítésére vonatkozik, nem pedig a használatot vagy a használt piacot korlátozza. Így tehát nyugodtan lehet adni-venni a régi V8-as muscle car-okat és egy darabig még biztosan nem tűnnek el a benzines modellek az államok útjairól.

Kövess minket a Facebook-on és a Youtube-on is.