5 autós játék, amiben nem fogsz csalódni

Vannak olyan autós játékok amiket minden autókat vagy motorsportot kedvelő embernek ki kell próbálnia. A csalódás szinte kizárt, sőt inkább készülj hosszú órákra a gép előtt.

pexels-anton-porsche-133579.jpgForrás: Pexels.com

Ha egyszer leülsz a számítógép elé, nem fognak elkerülni a játékok sem. Akár akarod, akár nem, hirdetések útján vagy más módon, de előbb utóbb azon kapod magad, hogy madarakkal malacokra lövöldözöl. Innen már csak egy ugrás, hogy beszerezz egy komolyabb számítógépet vagy egy konzolt, hogy kipróbálhasd a legújabb játékokat is. Ha szereted az autókat vagy a motorsportokat, a következő 5 játékot egyenesen neked készítették.

F1 2020

Minden évben nagy várakozás kíséri az aktuális F1 szezon játék változatát. Az idei évben talán még különlegesebb volt, hogy az elmaradt ausztrál nyitóhétvége után azt sem tudtuk, hogy lesznek-e versenyek. Ugyanez a játékban nem köszön vissza, abban a teljes tervezett idényt végig játszhatjuk, sőt mi több, az egyéni karrieren túl már egy csapatot is irányíthatunk. Gondoskodnunk kell az autó fejlesztéséről, a szponzorokról és közben még versenyeznünk is kell. Nem kis kihívás, de a Formula 1 egy másik oldalát is bemutatja, ami két versenyhétvége között rejtve marad a rajongók számára. A Formula1 70. évfordulója és minden idők legjobb versenyzője Michael Schumacher előtt tisztelegve speciális Michael Schumacher Edition-t is kiadtak, amelyben a 7-szeres világbajnok autóival versenyezhetünk a 2020-as évad pályáin. Emellett próbára tehetjük magunkat az F2-ben is, amelynek kezdetben a 2019-es versenyautói voltak csak elérhetők, de a decemberi frissítéssel megérkeztek a 2020-as autók is a játékba.

A készítők elérhetővé tették a játékot PS4-re, Xbox One-ra és PC-re is, de megjelent Google Stadia-n is.

Forza Horizon 4

A Forza Horizon 4-ben Nagy-Britanniában vezetünk. Egy viszonylag gyenge és egyszerű autóval kezdjük a versenyzést, de ahogy egyre tapasztaltabbak leszünk, egyre gyorsabb kocsikat nyerünk, míg nem a hiper sportautókat is elérjük. Ez egyáltalán nem hátrány, jól kiismerjük a játék fizikáját és a különböző kocsik viselkedését. Versenyezhetünk Ken Block 1400 lóerős Hoonicorn-jával vagy az Ultimate edition-ben akár Lego autókkal is. Ez a játék nem egy teljesen valósághű szimuláció, talán nem is akar az lenni, de az élmény tekintetében nem nagyon akad párja. A időjárás változásával igazodnunk kell a megváltozott körülményekhez is, ami egy plusz nehezítést, de egyben kihívást jelent.

 A játék elérhető Microsoft platformon, így az Xbox One, Series X/S és Windows gépeken.

Assetto Corsa

Az Assetto Corsa nem egy friss fejlesztés, már 2014 decembere óta gyűjti a rajongóit. A részletesen kidolgozott, pályák, autók és fizika egyaránt a kompetitív versenyzés irányába mutatnak. Már a karrier módban is egy Fiat 500-as volánjától indulva folyamatosan időfutamokon és versenyeken kell bizonyítanunk a rátermettségünket. Nem utcán, hanem épített pályákon zajlanak a futamok, de hála a játék nyitottságának hozzáadhatunk egyedi fejlesztésű pályákat is autókat is a játékhoz. Így tudtam a Kakucs ringen egy Opel Speedsterrel körözni, de a Nordschleife kanyarjait is átfűzhetjük egy együléses versenyautó volánjánál.

Ez az a játék, amihez kötelező a kormány és a pedál szett, anélkül élvezhetetlen, de a többihez is erősen javasolt.

Elérhető Playstation 4-en, Xbox One-on és Windows-on.

Gran Turismo Sport

Gran Turismo a Forza Motorsporthoz hasonlóan egy exkluzív verseny szimulátor, csak éppen Playstation-re. 17 pályán körözhetünk több mint 150 autóval, de érdemes itt is az alapoknál, a driving academy-ben kezdeni, mielőtt online versenyzünk a többi játékossal. Ha már kellő rutint szereztünk, indulhatnak is a futamok, akár a gép ellen, akár hús-vér versenyzők ellen. Persze a tudásunknak megfelelő társakat választ ellenfeleknek a gép, így nem esélytelenként kell indulnunk. Az aszfaltos pályaversenyek mellett a rally világában is kipróbálhatjuk magunkat.


Elérhető Playtstation 4-en és 5-ön

Dirt 5

Dirt sorozat 5. része az elődökhöz hasonlóan a rally szerelmeseit szólítja meg és ülteti be a legerősebb WRC, Rally Cross és terep rally gépekbe. Itt nem a klasszikus rally gyorsaságikon haladunk végig, hanem egyazon futamban egymás ellen közdenek a gépek és pilótáik. A mesterséges intelligencia nem túl kifinomult, de pont elég erőszakos ahhoz, hogy ne hagyjon minket könnyen nyerni, ezzel fokozva az izgalmat a játék során. A grafika hozza a 2020-as évek elején elvárható szintet és az irányításra vagy a játék fizikájára sem lehet panasz. Ha a könnyed kikapcsolódás a lényeg, akkor bátran ajánlom szinte bármely korosztálynak.

Elérhető Playstation 4, 5, Xbox One, Series X/S, PC és Stadia Platformokon.

Kövess minket a Facebook-on és a Youtube-on is.