2021-ben érkezik az új Peugeot 308

A Peugeot 308 harmadik generációja 2021-től elérhető lesz mild-hybrid, plug-in hybrid és teljesen elektromos hajtással is.

peugeot_308_2021_render_image.jpgMég csak render képek a kémfotók alapján, de már sejthetők az autó vonalai. (Forrás: Auto Express)

A Peugeot 2014-ben hatalmasat gurított a 308 második generációjával. Elnyerte az európai Év Autója címet és a francia márka legszebb időszakát idéző vásárlói elégedettséget és bevételt ért el. Az idő az autókat sem kíméli és ami hajdanán modernnek és újítónak hatott, az már megkopott a kategóriatársak fényében. Ennek megfelelően 7 évvel a jelenlegi modell bemutatását követően jön az új széria, amely 2022-ben hazánk útjain is megjelenhet.

A kémfotók alapján kijelenthető, hogy az autó karaktere gyökeresen megváltozhat. Élesebb vonalak, szögletesebb forma uralja a külsőt, hasonlóan a 208, 2008 és 3008 modellekhez. Ez a design köszönhet vissza a beltérben is. A többi Peugeot modell mellett a 308 is megkapja a már megszokott digitális arzenált kijelzőstül, vezetéstámogató rendszerestül.

peugeot_308_kemfoto1.jpgArányait tekitve közel áll az elődhöz, az első fényforrások ledesek. (Forrás: Auto Express)

A Peugeot ezzel a modellel egy új fronton tör előre, mivel ebben a szegmensben most először jelentkezik majd plug-in hybrid és teljesen elektromos hajtáslánccal is. Emellett még tervben van a benzines és dízel motorok támogatása is, ezzel teljesen lefedve minden igényét a vásárlóknak.

A Peugeot 308 nagy valószínűséggel az EMP2 padlólemezre épül, amelyet már a plug-in és elekromos modellekhez fejlesztett a PSA. Bár teljesen elektromos modellt még a konszern egyik tagja sem gyárt ebben a kategóriában, de a technológia már elérhető más modellekben, így a 200km hatótáv feletti családi autók bemutatása volna a következő logikus lépés.

peugeot_308_kemfoto2.jpgA beltér hasonló lehet a 208, 2008 belsejéhez, középen letakarva a tablet. (Forrás: Auto Express)

Az elektromos, de nagy teljesítményű és nagy hatótávú megoldást a plug-in hybrid kínálat jelentheti, amelynek legújabb tagja az 508 Sport Engineered modellben bemutatkozó 1.6-os turbós benzines és elektromos motor kombinációja. Nem lenne meglepő, ha ugyanez a konfiguráció a 308-ban is elérhetővé válna. Emellett a gyengébb teljesítményű, de a magyar utakon még így is kellően potens 222 lóerős rendszerteljesítményű 1.6-os plug-in hybrid is bekerülhet a kínálatba.

A Peugeot 308 harmadik generációja 2021-től elérhető lesz mild-hybrid, plug-in hybrid és teljesen elektromos hajtással is. A végleges konfigurációs lista még nem ismert, de amint van hivatalos információ, hírt adunk róla.

Kövess minket a Facebook-on és a Youtube-on is.