A Tesla Model 3 lenyomta a Volkswagen Golfot

COVID ide, gazdasági visszaesés oda, a Tesla elég sikeres évet tudhat maga mögött 2020-ban. Több mint félmillió autót gyártottak, jó részét át is adták és a termékeiket veszik mint a cukrot.

tesla_model3.jpgA Tesla eddigi fejlődése töretlenül folytatódhat 2021-ben is. (Forrás: Carscoops)

Mi sem mutatja jobban, minthogy a Brit eladási listák élén decemberben már másodjára egy elektromos autó végzett, a Tesla Model 3 összesen 5798 eladott példánnyal. Olyan népszerű modelleket utasított maga mögé, mint a Volkswagen Golf (4470 db) vagy a Ford Fiesta (3367 db).

Korábban már 2020 áprilisában is sikerült elhódítani az első helyet, de mivel az autók szállítása hullámokban történik, ezért látszódik az eladási számokban is a kilengés 1-1 hónapban. Emellett jó hír ez azoknak akik az elektromos autózásba fektettek a szigetországban. A tavalyi évben 186%-os növekedést produkált ez a szegmens és a 38 ezer 2019-es elektromos autó üzembe helyezés után 2020-ban már több mint 108 ezer villanyautó talált gazdára.

Norvégiában már ennél is nagyobb ugráson ment keresztül az elektromos autózás. Ott 2020-ban először fordult elő, hogy több tisztán elektromos személyautó került forgalomba, mint belsőégésű motorral szerelt modell. Az Egyesült Királyságban ezzel szemben még csak 10% körüli az elektromos autók eladási aránya, viszont a 2019-es 3% körüli értékkel szemben már ez is hatalmas fejlődés.

Dacára a kiugró decemberi teljesítmények, a Tesla-nak azért még bőven van tere piacot nyerni. Az egész éves értékesítésben még nem fért be az első 10-be, illetve a Volkswagen ID.3 több vevőt vonzott az Egyesült Királyságban még úgy is, hogy a szoftveres hibák hátráltatták a szállítást.

Globálisan nézve viszont a Tesla térnyerése egészen döbbenetes ütemben zajlik. Elon Musk és az indiai közlekedési miniszter bejelentették, hogy 2021-ben megkezdik az amerikai modellek értékesítését az országban, ami hatalmas piacot és növekedési potenciált jelent. Emellett az indiai kormány is támogatja az elektromos közlekedés fejlesztését, így minden adott a Tesla további sikeréhez.

Kövess minket a Facebook-on és a Youtube-on is.