Ennyit költs az első autódra

Megszerezted a jogsit és szinte égeti a zsebedet az elmúlt hónapokban félretett pénz! Kell végre egy autó. A lehetőségek megszámlálhatatlanok, az árban pedig végtelen a skála, mégis be kell lőni, hogy milyen autót vegyél és mennyiért.

Az a javaslatom, hogy annyiért és olyan autót vegyél, amit utána fent is tudsz tartani. Ha ez jelenleg a 100 ezer Forintos bontószökevény, akkor inkább lebeszélnélek az egészről. Ha már egy fékcsere is anyagi romlásba dönt, akkor hagyd a francba ezt az autóvásárlásos dolgot.

1280px-fiat_punto_mk2_rear.JPG

A kicsi autó olcsóbb. Ez a kijelentés többé-kevésbé megállja a helyét. Olcsóbb megvenni, olcsóbb javíttatni és sokszor olcsóbb tankolni is. Olcsóbb a biztosítás és a teljesítményadó mert jellemzően kisebb motorokkal szerelik őket. Jellemzően!

Ha most szereztél jogsit és még nincsen gyakorlatod vagy már megvan ugyan a papír egy ideje, de nem vezettél eddig, olyan autót válassz, amit nem nagyon fogsz sajnálni, ha lesz rajta 1-2 karc vagy horzsolás. Sajnos ez egy ilyen játék, amit használunk az amortizálódik is. Hogy mi vagyunk a hibásak vagy más, az már részlet kérdés. Egy néhány éves, de jó állapotú használt autó lesz a legjobb választás neked egy egyszerű szívó benzines motorral. Ha főleg egyedül használod lehet 3 ajtós is, de a több ajtó praktikusabb. Családdal használnád főleg? A kombi a te kiviteled! 500 ezer Forint és 1 millió között már fogsz találni olyat, amit megkíméltek a korábbi tulajdonosok és nagyobb hibák nélkül fog szolgálni, ha te is megadod neki ami kell.

automobile-automotive-car-1009873.jpg

Te vagy a megtestesült stílus és ez minden pillanatban sugárzik is a lényedből? Neked sem kell csak az új autók közül szemezgetni, de a stílusnak ára van! Tudják ezt a gyártók és a használt autó kereskedők is, így már kicsit mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod. Vagy akkor amikor megveszed az autót vagy akkor, amikor javításra kerül a sor. A ritka vagy különleges autónak drágábbak az alkatrészei is és egy régebbi modell több törődést is igényel. Ráadásul ha valaki parkolás közben meghúzza, oda a menő megjelenés is. Egy cuki Fiat 500-ast már 1.4 millió Forinttól meg lehet venni, de BMW E46 Coupe-t is lehet kapni értékelhető darabot 1.2 millió Forinttól.

Ha számodra csak az új autó a jó autó és az anyagi feltételek is adottak, akkor a határ a csillagos ég! Csak ne felejtsd el, hogy az autó amortizálódni fog és ne dőlj a kardodba amikor az első karcolást megkapod hétvégén a Tesco parkolóban.

back-bmw-i8-car-86993.jpg

Autóra hitelt felvenni csak akkor érdemes, ha az munkaeszköz és megtermeli a hitel költségét, vagy pedig nincsen más közlekedési mód valamilyen oknál fogva, és autózni KELL, hogy el lehessen jutni A-ból B-be. Spórolj és legyen mindenképpen legalább 30%-kal több pénzed, mint az autó vételára és az átírás költsége, akkor nem lesz nagy baj.

Kövess minket a Facebook-on és a Youtube-on is.